Dit onderdeel van CreatingLegacy is gericht op het aangaan van organisatie adviestrajecten met voornamelijk MKB- en familiebedrijven.

Gedurende mijn tijd bij onder andere Essent waarin ik haar servicebedrijven heb mogen aansturen, heb ik veel samengewerkt met MKB- en familiebedrijven. In die periode ben ik erachter gekomen hoe mooi het is om de competenties van dit soort bedrijven samen te brengen met de competenties van corporate bedrijven.

Met een frisse blik op het gehele bedrijfskundige proces deel ik graag mijn jarenlange kennis en kunde.

Veel MKB- en familiebedrijven worstelen op een gegeven moment hoe een organisatie naar een volgende fase te brengen. Ik denk dan graag mee over nieuwe ideeën en bied inspiratie op zowel strategisch als tactisch niveau. Ervaring leert dat deze inzichten, klanten iedere keer weer helpen om nog meer te excelleren. 

Ik werk graag op een hands on manier, waarbij ik in de praktijk met de collega’s bekijk en bespreek waar kansen liggen. Mijn expertise ligt zowel op opdrachten met een brede organisatie focus, als ook met een specifieke focus op de functies Commercie en Operatie.

Aan het einde van het adviestraject ontvangt u van mij een beknopt advies rapport gekoppeld aan “People, Process, Product” hoe u uw bedrijf naar de volgende fase zou kunnen helpen. 

People: Hoe werken mijn teams samen? Is duidelijk wat er van hen verwacht wordt? Heb ik de juiste organisatiestructuur staan? Heb ik de juiste mensen in mijn organisatie?

Process: Heb ik op de juiste manier mijn processen ingericht? Zowel naar de klant als ook aan de achterkant? Hoe is de klantreiservaring? Hoe zijn de beoordelingen van consumenten en klanten?

Product: Bieden mijn producten de juiste toegevoegde waarde? Staan ze goed gepositioneerd? Hebben ze de juiste prijspunten en gekoppelde marges? Zijn er marktsegmenten die nog potentieel bieden? Hoe is mijn product presentatie on- en offline?

Mocht er behoefte zijn aan ondersteuning bij de implementatie hiervan, kan ik ook hier bijdragen.

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”.

Johan Cruijff